27 oktober





Skrikiga jamanden, eviga kloanden, sagverksspinnande, svansviftande, upp-pa-bordet-hoppande, haricot vert-lekande, axelsittande, in-och-ut-springande, gosande, varmande.
Jag saknar dig och dina konstiga hittepa. Aldrig har vi val haft en katt sa unik som du.
Idag onskar jag att jag var hemma, i Sverige, i Skane, i Hoor, sa att jag kunde fa halla dig i famnen en sista gang innan du somnar in.
Truls, jag alskar dig <3


26 oktober - VIP

Om man inte vill spendera for mycket pengar pa mat och dricka kan man gora som mig och Tina och bli VIP i en bar. Sedan var forsta helg i Brisbane har vi blivit favoriter i Down Under Bar och vi far numera inte bara ett glas vin gratis, utan hela flaskor champagne, middagar, T-shirts, insider-info och hjalp med att hitta farmjobb. Managern alskar mig och DJn alskar Tina; security och bartendrarna alskar oss bada. Det basta ar att vi inte gjort nagonting for att fa allt detta; vi har bara varit oss sjalva men tydligen tycker de att vi ar bra PR for baren eftersom vi ar "goodlooking regulars". Fran och med nu ska vi alltid lara kanna personalen pa stallena vi gar till!

Igar kvall kom var gamla van Holland till oss i Brisbane; Darwinfamiljen borjar aterforenas! Vi ska nu vara en vecka till i Brisbane, sedan ar planerna att aka till Stanthorpe, en liten hala ungefar en timme sydvast om Brisbane, for att vanta pa farmjobb. Tydligen maste man aka till ett hostel mitt i ingenstans och vanta pa att fa jobb, om man vill ha nagot. Vi hoppas pa att hitta nagot snart, jag maste anda forsoka fa nagon att skriva under mina papper men enligt kallor brukar det inte vara nagot problem sa jag hoppas att jag kan fa mitt andra ar har iallafall. Da maste ni dar hemma komma och halsa pa!

20 oktober - framtidslos.

Positivt:
1. Tillbaka i Brisbane med varmare vader, battre hostel och billig sushi.
2. Det var 25 grader, klarbla himmel och sol igar = idealt vader for nagra timmar vid lagunen.
3. Gratis Internet pa biblioteket.

Negativt:
1. Det regnar idag.
2. Igar tvattade jag mina klader. Vad jag inte visste nar jag startade tvattmaskinen var att min iPod lag kvar i fickan pa min Adidasjacka. Min fina Artan fungerar nu bara med laddaren i, och inte utan. Arg blev jag pa mig sjalv!
3. Missforstand om jobb i Northern Territory. Tydligen raknas mitt jobb i Darwin inte alls som specifierat arbete, och darmed har jag inte gjort en enda dag av de 88 obligatoriska som behovs for ett andraarsvisum.
4. Mitt visum gar ut om mindre an 3 manader = mindre an 12 veckor = mindre an 88 dagar.

Hur ser min framtid ut nu?

17 oktober - KALLT

Adelaide ar KALLT. Nar vi landade i lordags kvall var det inte mer an 10 grader, gatorna var helt folktomma och allt var stangt. Ganska stor skillnad fran Brisbane, dar allt ar oppet till sent varenda dag. Hostelet vi hamnade pa kandes som ett hakte. Iskallt rum (antagligen pga noll isolering och inga element), madrass med fjadrar som gick ratt upp i ryggen, inget kok och vi var antagligen de enda som bodde dar. Och med bara en filt som tacke fros vi nastan ihjal under natten.
Igar vandrade vi runt i stan och gick till botaniska tradgarden och fotograferade lite. Bade Tina och jag ar rejalt forkylda och blir trotta hela tiden, sa det tog sin lilla tid. Vi forsokte leta lite jobb, men utan resultat. Eftersom mitt visum gar ut om exakt tre manader och man maste gora tre manaders farmjobb for att fa andraarsvisum var vi lite deprimerade och uppgivna. Vi trostade oss med sushi fran ett sushi train, det tyckte jag var jatteroligt for jag har aldrig gjort det forut. Vi ar beroende av sushi nu for tiden; det ar sa billigt i Brisbane sa vi at det varje dag dar.

MEN! Tydligen raknas alla jobb i Northern Territory som kvalificerade for att soka nytt visum. Det innebar att jag redan gjort 9 av mina 12 obligatoriska veckor. Gissa om jag blev glad nar en okand snubbe som jag tydligen traffat pa Fraser Island berattade det for mig pa Facebook?
Sa nu lamnar vi detta kalla klimat och flyger aterigen tillbaka till Brisbane. Jag har lyckats overfora min Brissie-karlek till Tina och vi kan inte vanta tills vi ar tillbaka. Dessutom ska var hollandska van fran Cairns/Darwin, Femke, joina oss nar vi gor farmjobb. Jeehaa! :)

16 oktober - Adelaide

Allt regn den senaste manaden har gjort att fruktjobben ar i princip obefintliga.
Resultat: lite panik, angest och tva bokade flygbiljetter for mig och Tina till Adelaide.
Det verkar namligen som chanserna att hitta jobb ar storre i South Australia an har i Queensland och New South Wales, och eftersom mitt visum gar ut om nastan exakt tre manader ar vi desperata efter att hitta jobb. For jag vill inte lamna Australien!!

8 oktober

Jag vet inte vad det ar som gor att jag alskar Brisbane sa mycket - skyskraporna; fargerna som lyser upp de ljumma natterna; south bank; promenadstraken langs Brisbane River; storstadspulsen; parkerna - men nagot ar det som gjort att Brisbane fastnat djupt i mitt hjarta.
Med min I Love Brisbane-Tshirt satt jag pa flygplanet fran Sydney och tittade ut pa en brinnande solnedgang over molnhavet och var sa forvantansfull att jag nastan sprack. Nar jag sag Brisbane city kunde jag inte lata bli att le, och jag nastan sprang ut ur planet sa fort vi landat. 30 minuter senare kom jag in i ett 8-baddsrum och skrek av gladje nar jag fick syn pa min alskade Tina. Vi kramades och hoppade runt i flera minuter och allt kandes som en enda fantastisk drom. Resten av kvallen agnade vi at att prata medan vi gick en lang promenad langs floden, till Story Bridge; vi drack bananmilkshake och upprepade hela tiden samma sak - hur underbart det hela var.

Min The Rock Tour var nagot av det basta jag gjort hittills - det gar inte att beskriva med ord hur otroligt vackert det ar i centrala Australien. Trots att det i ar regnat ovanligt mycket och darfor var ovanligt gront, gar det inte att ta miste pa varfor det kallas "The Red Centre". Jag och 17 andra vandrade i hettan i Kings Canyon och Kata Tjuta bakom var franska guide Leslie; vi samlade tra till lagerelden; vi sag vilda kameler och odlor och en lite for harig spindel; lagade chili con carne och chilibrod over oppen eld; sov under miljontals stjarnor; vi grillade marshmallows och spelade gitarr, munspel och didgeridoo; at middag till utsikten av solnedgangen over Uluru och at frukost till utsikten av soluppgangen over Uluru; klappade kameler och dingos samt mycket, mycket mer. Jag verkligen alskar naturen dar ute - allt ar sa rott och vilt och orort.


Kings Canyon


Kata Tjuta (The Olgas)

Solnedgang over Uluru (Ayers Rock)


Soluppgang over Uluru (Ayers Rock)

Hela tourgruppen

De senaste dagarna har jag och Tina bara levt semesterliv, d.v.s. vi har sovit, atit frukost pa soldacket, legat pa stranden pa South Bank, promenerat i botaniska tradgarden, sovit annu mer, shoppat och dansat i Down Under Bar.
Jobb har vi ocksa sokt lite grann, men tydligen ar det inte sasong for frukt just nu sa jobben ar fa. Forhoppningsvis far vi svar snart, tiden rinner ivag och jag har antligen bestamt mig for att inte komma hem till jul. Tvartom vill jag soka andraarsvisum och stanna minst till mars - varfor aka hem och jobba nar jag lika garna kan jobba har? Min flygbiljett forlorar jag men en ny kostar inte mer an $1500 vilket ar billigare an jag vantat mig.
Sa forlat alla som vill ha hem mig - men jag kommer hem nagon gang, det lovar jag!


1 oktober - Alice Springs

Hej fran ett soligt och varmt Alice Springs!
Bussresan pa 20 timmar var hemsk. Den borjade bra, med avsvalkande aircon och Forrest Gump att titta pa, men langre fram mot kvallen - nar allt man ville var att sova - stannades det ungefar varannan timme och alla var tvungna att ga av och vanta en timme i nagon kylig folktom stad. Inte okej! Nar jag kom fram till Alice pa morgonen var jag helt utmattad och direkt nar jag kom fram till hostelet stupade jag i sang och sov utan uppehall i fem timmar. Har inte sovit sa bra pa valdigt, valdigt lange!
Nar jag vaknat gick jag en promenad for att utforska staden som alla sager ar en av de varsta i Australien. Eftersom jag vantat mig det varsta blev jag positivt overraskad; det ar ingen toppenstad direkt men jag har definitivt sett varre platser. Pa kvallen at jag middag pa en kinesisk restaurang med tva amerikanska tjejer fran mitt hostelrum, sedan kollade vi pa film pa hostelet och vid 21-tiden somnade jag sott igen.

Eftersom min 3-dagars tour till Ayers Rock m.m. var overbokad paborjar jag den inte forran imorgon, och darfor har jag haft en till ledig dag idag. Den spenderades tillsammans med min underbara van Lee, som bor och jobbar har i Alice. Han lanade en bil och vi korde ut till nagra platser utanfor stan dar vi bland annat klattrade, blev halvt uppatna av myror, simmade i iskallt vatten, lunchade och sag en vacker borjan till solnedgang vid ett bergsmassiv. En fantastisk dag med en fantastisk van!
Nu ar alla saker packade och tidigt imorgon bitti bar det antligen av ut till "The Red Centre".

RSS 2.0