30 mars - ledig dag

Vad har hant i Brisbane?
De senaste tva veckorna har jag helt agnat att mitt jobb som server/pizza preparer, vilket innebar att servera kunder, ta betalt, halla snyggt vid disken och gora pizzor, allt till peppande musik. Chefen ar energisk och trevlig, men jag vet inte vad jag tycker om mina arbetskamrater. Jag jobbar bara eftermiddagar och kvallar, och har da hittills jobbat med tva franska tjejer som jag inte riktigt vet var jag har. I borjan var de valdigt snalla och hjalpsamma, men sedan borjade de klaga pa saker jag gjorde och verkade prata om mig pa franska med varandra, for att nu senast aterga till att vara glada och pratsamma igen. Jag tror dock att jag nu ska jobba aven med de andra, tva kanadensiska tjejer och en tyska, som alla ar valdigt trevliga. Dessutom kommer kocken, som var den som tog in mig pa provjobb, tillbaka fran sin semester den har veckan, sa det ska nog bli bra.
Nar dagen ar slut slangs all mat som ar kvar, och vi far ta med oss sa mycket vi vill hem. For en snaljap som mig innebar detta att jag ater pizza och/eller pasta och grekisk sallad i princip varenda dag. Billigt och snabbt, men jag saknar matlagning! Darfor ska jag nu, nar jag ar ledig i fyra dagar, laga god, hemlagad mat som fisk och potatis. Mums!
Pa jobbet tranar jag aven min engelska en del. Forra veckan serverade jag tre svenskar, och oj vad konstigt det kandes att prata svenska. Jag stakade mig hela tiden och fick anstranga mig for att inte prata engelska med dem. Dessutom lat allt valdigt fult pa svenska, som en ful oversattning liksom. Jag har borjat tanka pa engelska och nar jag forestaller mig att jag berattar om alla mina aventyr for er dar hemma, sa ar det engelska jag pratar!
Nar jag inte jobbar agnar jag en del tid pa gymmet och i poolen i huset jag bor i. Efter loningen forra veckan gick jag och Elina pa stan och da kopte jag mig ett par bra loparskor pa rea. Forut har jag anvant ett par vita tygskor jag hittade pa ett hostelrum i Byron Bay, vilket resulterat i omma och fula fotter (jag maste dolja mina lila tanaglar med rott nagellack). Det ar som himmelriket for mina fotter att springa i riktiga skor!
Jag har aven fatt en ny lagenhetskompis. En av colombianerna flyttade ut for tva veckor sedan, och in kom en brasilianare som ar valdigt social och trevlig. Jag har ocksa blivit valdigt popular nar jag kommit hem med pizza till mina rumskamrater. Det ar en bra stamning mellan oss alla och det ar skont att komma hem efter jobbet. Jag trivs valdigt bra i lagenheten och ar glad att jag hittat ett sa bra stalle att bo pa!
Hemlangtan gor sig pamind ibland, men mest i form av att jag onskar att alla nara och kara kunde vara har med mig och uppleva allt jag gor. Jag lever verkligen livet just nu och onskar att alla kunde gora det med mig :)
Nu ska jag promenera till botaniska tradgarden och slappa en stund innan det bar av hemat for middag och en kvall framfor tv:n. Imorgon funderar jag pa att aka till Mount Cooh-tha-Reserve (stavning?) som ar ett naturreservat med gangstrak och picknick-parker. Men jag har hort att det ska regna, sa det aterstar att se.
Nagon kvall ska jag aven ga ut och fotografera alla fina upplysningar Brisbane har att erbjuda, sa jag kan visa er har pa bloggen.
Godkvall fran Brisbane!

14 mars - jobb

Kaussie har fatt jobb!
Efter langa dagars utdelande av cv hade jag inte ens nagon koll pa var jag hade och inte hade lamnat ut, sa pa vag fran bion med Elina beslot jag mig for att ga en extra runda vid snabbmatscafeerna pa South Bank. Och tro det eller ej, nar jag kom till Presto Pizza & Pasta behovde jag bara saga frasen "Hi, I'm looking for a job..." innan kocken kom rusande och fragade om jag kunde komma och provjobba dagen efter. Snacka om skillnad fran de andra stallena dar de tittat skeptiskt pa mig och sagt att de kunde ta mitt cv ifall det skulle dyka upp nagot! Glad blev jag iallafall och dagen efter kom jag dit full med energi. Managern visade mig runt och var valdigt pratglad och trevlig, och sedan stod jag vid disken och var trevlig, tog betalt, varmde och la upp mat och diverse smasaker. Det var kul men jag kande mig hur fumlig som helst, som alltid nar man ar pa ett nytt stalle. Men de var iallafall nojda, kocken beromde min engelska och tyckte inte att jag hade nagon utlandsk accent alls, och de andra som jobbar dar ar ocksa unga backpackers och studenter sa det kan nog bli roligt aven om sjalva jobbet kanske inte ar det roligaste. Men jag har iallafall 35 timmars jobb nasta vecka och det innebar ungefar betalning for tva veckors hyra. Inte helt fel!
Igar var det St Patricks Day, och jag och Elina gick ut pa en irlandsk pub som var smockad med folk. Mest jattefulla, gronkladda, ganska vidriga irlandare, men aven ett gang roliga australiensiska fotbollskillar som vi slot oss till. Vi firade att vi bada har jobb och dansade hela natten lang, sa inte forran det borjat ljusna la jag mig i sangen och sov i fyra timmar. Idag regnar det igen, men det passar mig utmarkt eftersom jag bara tankt lata mig med en bok och film hela dagen. Imorgon borjar jobbet och jag ser fram emot det!

11 mars - jobbsok, jobbsok och.. jobbsok

Jag letar jobb dagarna i anda, och jag tror inte det ar manga cafeer som just nu inte har en kopia av mitt cv. Fragan ar bara hur manga som kommer lasa det och hur manga som kommer slanga det i papperskorgen nar de ser att jag inte har erfarenhet fran cafejobb.. Men jag ger inte upp, man maste ju borja nagonstans och nagon borde nappa!
Cafejobbet jag var sa glad for i forra inlagget fick jag inte, men i forrgar var jag iallafall pa intervju pa en gatubar som saljer frusen yoghurt. Jag var ganska trott och forvirrad av nagon anledning och sa inte sarskilt mycket, nagot jag angrade djupt nar jag gick darifran! Jag fick inte jobbet.
I mandags var jag i West End, en slags inre forort, och delade ut cv dar. Managern pa ett av cafeerna var valdigt positiv, till och med till att jag inte hade erfarenhet, "and your English is brilliant!". Han var valdigt trevlig och jag hoppas verkligen att han hor av sig. Jag vill inget hellre an jobba just nu, hur konstigt det an later! Men jag vill verkligen komma in i samhallet, leva har, och pengarna ar ju inget minus heller direkt..
Naval. Vadret har battrat sig, igar var det soligt hela dagen och jag blev nagot brunare pa armarna (jag ar fortfarande valdigt blek for att ha varit har sa lange). Idag ska det tydligen regna, och fortsatta en vecka framat, men an har det inte droppat fran himlen, sa vi far val se hur det blir med det. Forhoppningsvis haller det sig fint!
Ikvall blir det kanske bio, The Blind Side, med min tyska vaninna, som aven fick jobb idag. Vi har precis firat med en kopp kaffe pa stan.
Annars ar Brisbane en toppenstad och far jag bara jobb ar jag saker pa att jag kan njuta fullt ut!

4 mars - boende och jobb



Sag hej till min nya bostad (huset till vanster) - och till Brisbanebon Kajsa!
Efter en harlig WWOOFing-vecka blev jag i mandags skjutsad till Brisbane for att fortsatta mina aventyr. Det borjade med en svettig vandring genom halva stan med all min packning, lunch pa busstationen och sedan en fortsatt vandring genom andra halvan av stan. Ungefar har borjade det aven osregna, som om det inte vore jobbigt nog anda. Pa eftermiddagen kollade jag pa ett rum att hyra som lat valdigt bra pa beskrivningen, men som inte var lika bra i verkligheten. Det var ett smutsigt, litet hus, rummet var i kallaren med mogelflackar pa golvet och de fa manniskor jag traffade dar verkade halvt drogade. Med andra ord tilltalade det mig inte alls och allt mitt hopp som jag haft nar jag kom sjonk som en sten till marken. I osregnet gick jag hela vagen tillbaka, fick sympati med en affarsman, tog in pa ett billigt hostel, trostade mig med Coca Cola som jag varit sugen pa hela dagen, och kande mig mer ensam an nagonsin. Men jag beslot mig for att ta tag i mig sjalv, ga och lagga mig och lamna dagen bakom mig.
Sagt och gjort. Dagen efter gick jag ut pa internet och letade efter andra rum att hyra, och fick napp pa tva stycken. Onsdagen agnades darfor at att titta pa de tva rummen.  Det forsta lag en bit utanfor stan, ett rum i en lagenhet som en nya zeelandare hyrde ut. Han var valdigt pratglad och trevlig, lite for mycket, sa jag kande att jag nog skulle fa ett utbrott om jag bodde med honom aven om han bara ville val. Men han hjalpte mig i alla fall att dela ut lite CV pa ett kopcenter dar. Det andra rummet var i en lagenhet i norra centrum, i Roma Street Parkland som ar Australiens storsta park med tropiska vaxter. Jattefint! Jag fick bra vibbar av att ga dar, och mina vibbar kan man tydligen lita pa. Jag gick in i lagenheten med hopp, och kom ut 485 dollar fattigare (tillfalligt iallafall - man maste betala en bond som ar en slags pantavgift, som man far tillbaka nar man flyttar) och som en glad och stolt Brisbanebo!
Pa eftermiddagen nar jag at middag pa hostelet kom plotsligt tva hollandska tjejer som jag umgicks med pa Surf Camp fram till mig. De hade sett mig nar de gick forbi utanfor. Jattekul, och konstigt! Vi bestamde oss for att ga ut ikvall, sa forhoppningsvis blir det sa. Roligt att ha nagon att umgas med, ensam som jag ar har i staden.
Efter dagens frukost (som var den konstigaste jag atit pa lange, eftersom det inte fanns nagon strom pa hostelet - mjolk med graddfil, havregryn och banan) gick jag ut pa jobbjakt igen. Och tro det eller ej, men det forsta cafet jag kom till sokte faktiskt nagon som kunde jobba heltid. Chefen lat dessutom valdigt uppmuntrande nar vi pratade, och sa att hon skulle ringa senare idag. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan fa jobb dar - ett heltidsjobb pa ett cafe ar precis det jag vill ha!
Om ungefar en timme ska jag flytta in i lagenheten, som jag kommer dela med tre colombianer. Det blir nog lite trangt, men det ska nog ga. Annars far man val agna all tid i gymmet, poolen eller bastun man har fri tillgang till... :)

Eftersom det har regnat varje dag sedan jag kom hit till Brisbane har det inte blivit mycket bilder, men har kommer iallafall nagra.

Roma Street Parkland


Brisbane City Hall (bild 2) och Suncorp Stadium (nast sista och sista bilden) och diverse Brisbane

RSS 2.0