8 oktober

Jag vet inte vad det ar som gor att jag alskar Brisbane sa mycket - skyskraporna; fargerna som lyser upp de ljumma natterna; south bank; promenadstraken langs Brisbane River; storstadspulsen; parkerna - men nagot ar det som gjort att Brisbane fastnat djupt i mitt hjarta.
Med min I Love Brisbane-Tshirt satt jag pa flygplanet fran Sydney och tittade ut pa en brinnande solnedgang over molnhavet och var sa forvantansfull att jag nastan sprack. Nar jag sag Brisbane city kunde jag inte lata bli att le, och jag nastan sprang ut ur planet sa fort vi landat. 30 minuter senare kom jag in i ett 8-baddsrum och skrek av gladje nar jag fick syn pa min alskade Tina. Vi kramades och hoppade runt i flera minuter och allt kandes som en enda fantastisk drom. Resten av kvallen agnade vi at att prata medan vi gick en lang promenad langs floden, till Story Bridge; vi drack bananmilkshake och upprepade hela tiden samma sak - hur underbart det hela var.

Min The Rock Tour var nagot av det basta jag gjort hittills - det gar inte att beskriva med ord hur otroligt vackert det ar i centrala Australien. Trots att det i ar regnat ovanligt mycket och darfor var ovanligt gront, gar det inte att ta miste pa varfor det kallas "The Red Centre". Jag och 17 andra vandrade i hettan i Kings Canyon och Kata Tjuta bakom var franska guide Leslie; vi samlade tra till lagerelden; vi sag vilda kameler och odlor och en lite for harig spindel; lagade chili con carne och chilibrod over oppen eld; sov under miljontals stjarnor; vi grillade marshmallows och spelade gitarr, munspel och didgeridoo; at middag till utsikten av solnedgangen over Uluru och at frukost till utsikten av soluppgangen over Uluru; klappade kameler och dingos samt mycket, mycket mer. Jag verkligen alskar naturen dar ute - allt ar sa rott och vilt och orort.


Kings Canyon


Kata Tjuta (The Olgas)

Solnedgang over Uluru (Ayers Rock)


Soluppgang over Uluru (Ayers Rock)

Hela tourgruppen

De senaste dagarna har jag och Tina bara levt semesterliv, d.v.s. vi har sovit, atit frukost pa soldacket, legat pa stranden pa South Bank, promenerat i botaniska tradgarden, sovit annu mer, shoppat och dansat i Down Under Bar.
Jobb har vi ocksa sokt lite grann, men tydligen ar det inte sasong for frukt just nu sa jobben ar fa. Forhoppningsvis far vi svar snart, tiden rinner ivag och jag har antligen bestamt mig for att inte komma hem till jul. Tvartom vill jag soka andraarsvisum och stanna minst till mars - varfor aka hem och jobba nar jag lika garna kan jobba har? Min flygbiljett forlorar jag men en ny kostar inte mer an $1500 vilket ar billigare an jag vantat mig.
Sa forlat alla som vill ha hem mig - men jag kommer hem nagon gang, det lovar jag!


Kommentarer
Postat av: Eva

Vilka underbara bilder! Det låter som en härlig resa! Jag har full förståelse för att du stannar ett tag till - det kan vara kul att uppleva en jul i Australien också. Jag tyckte att det kändes helt fel att fira jul i sol, värme och plastgranar - det ska bli intressant att se vad du tycker. Kan du lösa in din biljett innan den går ut och få pengar eller tillgodokvitto för den? Läs det finstilta! Måste du ha jobb för att söka ett andraårsvisum eller kan du söka ändå? Lycka till med jobbsökandet!

Kram,

Eva

2010-10-08 @ 11:04:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0