27 juni - Darwin

Ojojoj, tiden flyger ivag snabbt som bara den och jag har inte haft tid att blogga. Men har kommer iallafall en liten uppdatering av Kaussies tillvaro!
Efter en valdigt varm/kall, galen, rolig, underbar roadtrip ar vi nu i Darwin sedan en och en halv vecka. Har ar det jattevarmt, ca 30-35 grader varje dag. Vi bor pa ett hostel som ar det basta hittills i Australien; det finns en stor pool, musik ar pa hela dagarna och det ar manga sociala manniskor som bor dar. Vi alskar poolen, och allt vi har gjort sedan vi kom hit ar i princip ligga vid poolen och prata och skratta (vi skrattar valdigt mycket, nar vi letar efter varandra lyssnar vi efter skratt och kan lokalisera darefter). Vi har ocksa blivit stammisar pa baren The Vic, dar vi ater varje kvall for $2.50, tittar pa fotbolls-VM och partajar. Vi ar nastan kompisar med personalen och behover knappt visa ID for att komma in langre.
"Vi" ar jag ("Sweden"), Stefanie ("Germany"), Femke ("Holland"), Tina ("Russia") och Lee ("Brucie baby"). Vi blev som en familj redan i Cairns och kan prata om allt mellan himmel och jord. Aven Lee far veta allt om vara tjejiga hemligheter! Darfor var det tva sorgliga dagar nar Lee akte till Alice Springs for att jobba och Femke akte till en resort nagonstans soderut mitt i ingenstans, for att jobba aven hon. Sa nu ar vi bara tre kvar, men om tre veckor aker Tina hem sa jag och Stefanie ar ensamma igen. Det kanns konstigt efter sa lang tid med en stor grupp och jag vagar inte ens tanka pa hur det kommer kannas nar Stefanie aker hem i augusti! Men, den tiden, den sorgen.
Har i Darwin soker vi jobb, och det verkar vara lite lattare an i Cairns men anda inte enkelt. Jag och Stefanie har fatt jobb pa Convention Centre, men de ringer bara nar de behover folk sa det ar inte palitligt, aven om vi har jobbat tre dagar denna veckan. Forsta dagen dukade vi bord till den kinesiske vicepresidenten. Det var valdigt trakigt, for vi ar alltid sa energiska och pratiga och det var helt tyst, ingen sa nagot till nagon. Andra gangen var det battre. Da var det rodeo och vi stod i cafet och salde snacks och dricka. Da jobbade vi ocksa med en 16-arig kille som var jatterolig, sa vi hade kul. Igar daremot fick vi vara servitriser pa en jattefancy tillstallning med rika, snobbiga manniskor. Jag har aldrig serverat forut och det forsta jag fick gora var att servera valkomstdrinkar pa en bricka - jag och Stefanie kande oss helt lost. Det blev bara varre nar vi skulle servera vid bordet, men efter ett tag bestamde vi oss for att bara skratta at det istallet. Vi hade ocksa en valdigt harlig avdelningschef med samma attityd som oss, och vi hade en kul kvall.
Som sagt ar det inget palitligt jobb, sa vi fortsatter att leta. Vi vill bada hemskt garna prova pa att vara bartender, det verkar himla roligt!
Ikvall ska vi aterigen ga till the Vic for att ata och titta pa matchen mellan Tyskland och England. Jag hejar pa England tillsammans med Lee, men det kan jag nog inte saga hogt for da dodar Stefanie mig...


9 juni - impuls

Igar var en impulsiv dag.
Efter jobbsok utan success (det finns tydligen inga jobb over huvud taget har i Cairns) gick vart resesallskap pa 4 till en backpackerresebyra for att fraga om dykning har i Cairns. Det slutade med att vi bokade tva campervans for att roadtrippa till Darwin, Stefanie bokade sin bungyjump och jag bokade ett fallskarmshopp! Som om det inte vore nog kopte vi ocksa en pubcrawl.
Med andra ord:

- Igar kvall akte jag, Stefanie och Tina med 100 andra manniskor i en partybuss till 5 olika barer i Cairns och at barbecue, pizza, fick rabatterade drinkar och kollade pa pinsamma tavlingar. Mycket intressant var det och kul hade vi, trots att vi kande oss lite for gamla och mogna jamfort med de andra (och jag ar bara 20..?)
- Imorse klattrade jag in i ett plan och hoppade fallskarm fran en hojd pa 14000 feet (ungefar 4,5 km). Det var helt fantastiskt och jag ager nu dessutom en cool DVD med hela hoppet!
- Stefanie ar just nu i en regnskog och hoppar bungyjump. Till var stora besvikelse fick vi inte plats i bussen, sa vi vantar med spanning pa att hon ska komma tillbaka.
- Pa sondag borjar vi var roadtrip fran Cairns till Darwin! Vi betalar bara $5 per dag plus bensin, vilket ar ofattbart billigt eftersom vi kan sova i bilen och inte behover betala boende. Jag har alltid velat gora en roadtrip och far nu antligen gora en; och jag tror vi kommer ha sjukt kul tillsammans!
- I Darwin borjar vart jobbletande ater igen. Det verkar vara daligt med jobb i hela Australien (nagon sa att de har den lagsta arbetslosheten nagonsin just nu), och allt regn gor att det inte ens finns fruktplockningsjobb, men Darwin ar iallafall lite battre an Cairns sa forhoppningsvis kan vi fa ett litet jobb nagonstans.
- Jag har nu ombokat min flygbiljett till borjan av december!

3 juni - Aventyr

Fraser Island var fantastiskt.
Bortsett fran att var grupp inneholl en irriterande amerikansk lastbilschaffis var det tre roliga, och ganska regnblota, dagar vi hade pa Australiens storsta sando. Vi hoppade i en oken, badade i grona sjon Lake Wabby, stod pa stranden i en osregnig natt, pratade med sota fiskargubbar, vadade i iskalla Eli Creek, badade i de naturliga "bergspoolerna" Champagne Pools, gick en regnskogspromenad, petade pa en dod haj, tittade pa dingos och mycket annat kul.

Agnes Waters/Town of 1770
var aventyrligt. Surfing pa morgonen och en acrobatic flight i ett miniplan pa eftermiddagen, dar vi gjorde luftvolter och fick styra hela planet! Det var valdigt roligt och nar vi kom tillbaka fick vi en gratis ansiktsmask pa hostelet.

Whitsunday Islands var avslappnande. Tre dagar pa segelbaten Enid, en pensionerad tavlingssegelbat, med femton andra passagerare i aldrar fran 20 till 70. Dagarna tillbringades mestadels pa soldacket, men vi hann ocksa med en kort bushwalk, sandkonst pa Whitehaven Beach och en hel del snorkling (forsta gangen for mig, och det var fantastiskt!) dar vi simmade med skoldpaddor! Maten var fantastisk och jag var alltid forst och sist vid maten.. Pa kvallarna satt vi i sovsackar och pratade om passioner och lycka och dejter och kandisar. Mys pa hog niva! Jag och Stef fick aven en ny reskompis, 26-ariga Femke fran Holland.

Airlie Beach var party. Med baren precis under rummet kan det val knappast vara annat. Vi traffade trevliga irlandare, roliga australiensare och alldeles for fulla fransman. Dagen-efter-vilan utovades pa fejkstranden.

Magnetic Island var frihet. I en liten topless minibil akte vi runt pa on och pratade med en snygg lifeguard, poserade pa stora stenbumlingar, forundrades over utsikten, sag en vild - och vaken! - koala och badade i havet. Pa kvallen deltog vi i trashbagtavlingen pa hostelet och med en sjukt cool brudklanning vann vi en bungyjump! Det ar dock inte jag som ska utfora den, utan Stefanie. Daremot ska jag hoppa fallskarm!

Just nu ar vi i Townsville, dar man tar farjan till Magnetic Island, och bara vilar upp oss for en natt. Vi bor pa ett hostel som kanns som ett hotell, med tval och handduk pa sangen och tv pa rummet. Trevligt for oss backpackers!
Imorgon bar det av mot Mission Beach, som tydligen ar en jattetrakig hala, sa vi stannar bara dar i en natt. Sen ar vi framme i Cairns! Dar ska vi forsoka hitta jobb och om vi lyckas stannar vi nog ett tag. Jag har ocksa beslutat mig for att stanna mycket langre har i Australien - det lutar at att jag kommer hem i december :)

RSS 2.0