31 december - civilisation

Efter nastan 7 veckors hart slit pa gronsaksfarmen har vi nu antligen 6 dagars frihet i civilisationen. Nar vi kom till Brisbane igar skrek vi av gladje och agnade kvallen at att ata sushi och spendera pengar pa klanningar, lappglans, bikinis och allt annat mojligt for att riktigt kanna oss som citytjejer igen. Pa kvallen tog vi en drink pa balkongen i vart hostel och spelade kort innan vi somnade sott for att ladda batterierna infor idag. Jag kan inte beskriva hur hemma jag kanner mig i Brisbane; att komma hit ger mig en trygghetskansla som ingen annan stad kan ge.

Om ett par timmar ska vi satta oss pa bussen igen, den har gangen mot Byron Bay, den lilla staden som alla alskar. Over jul och nyar ar den lite av en backpackermagnet, i princip alla vi kanner (inklusive hela hostelet i The Summit) kommer dit och firar. Forhoppningsvis haller sig regnet borta sa att vi kan vara pa stranden. Men jag vagar inte hoppas for mycket med tanke pa att det regnat sa mycket den senaste veckan att vagar varit avstangda och krokodiler hamnar utanfor floderna. Detta ar den varsta sommaren sedan 1970-talet och jag har aran att uppleva den! Jippi...

Imorgon aker vi tillbaka hit till Brisbane for att agna tre dagar till har, innan det ar dags for den andra halvan av farmjobbet. Det kanns nagot tungt, men vi tanker pa pengarna och hur underbart det kommer vara att lamna The Summit for gott nasta gang.

GOTT NYTT AR!

24 december - God jul!

Den senaste veckan har jag
- blivit en av dem som jobbat pa Taylors farm langst
- lart mig plantera med den automatiska planteringsmaskinen (som maste vara det lattaste jobbet som finns; dock forstors det lite av att jag tvingas jobba med traktorforaren The Human Fly)
- kort vanstertrafikanpassad flakbil utan att krascha trots att jag inte kort bil pa ett ar
- jobbat 59 timmar pa 6 dagar
- varit ovanligt glad och pigg pa jobbet
- sagt hejda till tva fina flickor fran vart lilla kompisgang
- fatt godsaksfyllt paket fran Flygarevagen
- oppnat mitt secret santa-paket for att sedan sla in det igen och latsas som ingenting
- lyssnat pa The Presets lat 'Anywhere' runt fem ganger per dag
- saknat min underbara tyska Steph och hennes otroliga energi
- storstadat vart skitiga, roriga rum
- atit massvis med choklad
- fatt julstamning (trots att det inte ar morkt och snoigt; men dock regnigt da och da) tack vare allt julpynt och julmusik pa hostelet
- lagat mat klockan 5 pa morgonen
- sett fram emot en jobbfri julhelg

Nog saknar jag julstamningen hemma i Hoor, men det kanns faktiskt bra att vara har pa The Summit Hostel en julafton som denna. Julskinka, sill och kottbullar blir det inte, men daremot australiensiskt julbord (imorgon), irish coffees, julsanger och tva fina flickor att umgas med.
Och i bakhuvudet finns numera alltid tanken pa att en mamma och en Bengt kanske halsar pa i februari. Det ar nog den basta julklappen jag kunnat fa.
God jul!

19 december - hemlangtan.

Jag saknar svensk vinter. Saknar sno, iskristaller pa fonstren, kattsparen utanfor dorren.
Jag saknar Skanemejerier, naturell yoghurt, smor som smakar smor. Falu Rag Rut, ost som smakar nagonting och oprocesserat kottpalagg.
Flygarevagen 14. Mitt rum, min sang, mina 10 kuddar, min fondvagg. Min stereo och mina CD-skivor. Till och med dammet pa mitt skrivbord.
Jag saknar mina svenskor, att spela TP, ata marangsviss och skratta at flygscenen i Harry Potter 4 tills magen krampar. Fredagkvallar pa Majorsgatan med brinnande skumtomtar, Idolfinal och prata med konstiga dialekter.
Jag saknar att sitta i soffan med en filt, en katt och en rykande halvliterstekopp och titta pa danska TV-serier.
Jag saknar rotselleri, timjan, potatisgratang, lammkotletter och improviserade middagar av rester.
Saknar Malmo. Jag saknar trampbatar i kanalen, Monki, Espresso House och den bra H&M-affaren. Saknar Lund med dess cyklande studenter och gatuspelande personer. Kullersten.
Jag saknar tag och systers rost i hogtalarna pa stationen. Malmo centralstation. Att titta pa folk i vantan pa ett forsenat Oresundstag.
Jag saknar inlagd sill, oskivat brod, doften av en kladdkaka i ugnen. Kanelbullar och svensk mjolk.
Jag saknar sondagarna da jag gjorde musli och vegetarisk lasagne innan en svettig fotbollsmatch som alltid slutade med forlust.
Saknar skogsstigarna, vitsippor, liljekonvaljer och krokodilfloden.
Jag saknar hemma.
For jag hatar The Summit och allt som har med farmjobb att gora.

RSS 2.0