20 maj - Noosa

Sa var jag da i Noosa! Har varit har i 4 dagar, boendes pa det basta hostelet hittills. Det oppnade for bara tva veckor sedan, sa allt ar valdigt frascht och rent, personalen ar jattetrevlig och behandlar en som en familjemedlem, frukosten ar gratis och man far skjuts dit man vill. Som om det inte vore bra nog ar det det billigaste stallet i Noosa. Med andra ord helt fantastiskt!
Noosa ar en valdigt liten ort, och har finns inte mycket att gora mer an att slappna av. Forsta dagen gick jag alla walking tracks i Noosa National Park, som ar en stor nationalpark med bade kustvyer och regnskog. Det ar verkligen fantastiskt vackert har, och jag hade traningsvark i mina ben dagen efter allt gaende!
Jag har ocksa traffat tva svenska tjejer har, ett ar aldre an jag, som var fran Osby av alla stallen. Sa nu har jag fatt prata skanska i tre dagar, det har varit ganska skont men det kanns konstigt att prata svenska. De var iallafall valdigt roliga och trevliga att umgas med, sa vi har haft kul tillsammans. De akte pa en kanotpaddlingstur tidigt imorse, men Stefanie kom hit igar kvall sa jag har sallskap.
Idag bar det dock vidare av mot Rainbow Beach, med buss for min del och Stefanie ska forsoka lifta eftersom hennes busspass gatt ut. Forhoppningsvis gar det bra!
Igar sag jag den finaste skymning jag nagonsin sett, nar jag tog en kort loprunda ner till Sunshine Beach. Himlen var alldeles rosa och lila med stora fluffiga moln, och i mitten en stor regnbage! Det var sa vackert att jag nastan tappade andan. Naturligtvis hade jag inte kameran med mig, men jag tog ett foto med ogonen och sparar bilden i mitt minne.
Har i Noosa har jag ocksa legat pa stranden och fatt lite mer farg. Jag har fortfarande inte brant mig ett dugg sedan den enda gangen pa Bondi Beach i Sydney, vilket forvanar mig lika mycket varje gang. Men jag klagar inte!
Vadret ar lite varmare har an i Brisbane, men det ar fortfarande stor skillnad pa natt och dag. Pa kvallarna och morgnarna ar det inte mer an 10 grader, medan det pa dagarna ar over 25. Men om man ska se det positivt blir ju kvallsteet godare om man ar lite frusen :)

Idag har jag och Stefanie bokat var Fraser Island-tour, vi kommer gora den mellan den 23 och 26 maj. Det ska bli jattekul och jag ser fram emot alla aventyr jag har framfor mig!

Nu ska jag dricka pulverkaffe i solen och bara chilla tills jag tar bussen klockan 13. Cheers!


15 maj - bye bye brisbane

Sa var det da bokat och klart.
Imorgon lamnar jag det underbara Brisbane och tar bussen till Noosa.
Eftersom Stefanie blivit fordrojd i Sydney nagra dagar och inte kommer till Brisbane forran imorgon, har jag beslutat mig for att aka till Noosa en dag tidigare och turista lite dar pa egen hand. Alla jag traffat som varit i Noosa kan inte sluta prata om hur vackert dar ar och att det finns mycket att se, sa jag antar att det inte blir sa svart att hitta nagot att gora!
Som jag sagt forut kanns det sorgligt att lamna Brisbane, och jag kommer speciellt sakna min lagenhet och dess invanare, men jag ar ocksa valdigt spand och forvantansfull pa den narmsta manaden. Igar bokade jag var self drive tour pa Fraser Island, som antagligen kommer aga rum nasta helg. Vi ska kora runt pa Fraser i tre dagar och campa i tva natter - kommer bli ett roligt aventyr! Dock vet jag inte nar jag far tid att blogga igen, sa om jag inte skriver pa ett tag ar det for att jag lever livet och har fantastiskt kul!
Igar traffade jag ocksa Elena for sista gangen har. Vi gick en promenad som hon pratat om langs floden och Story Bridge - och vilken utsikt det var. Jag alskar verkligen Story Bridge och med alla hoghus med tanda fonster i bakgrunden kan man val inte annat an alska hela Brisbane! Jag gramde mig over att jag inte hade kameran med mig, sa om jag orkar ska jag ga dit ikvall igen och fota lite.
Idag ska jag tvatta de sista av mina klader, packa, forsoka inhandla en ny bikini (min gamla har jag slitit ut av allt simmande i poolen) och ga en sista svang till South Bank for att bara ligga i solen och koppla av.

I torsdags var jag pa Australia Zoo, Australiens storsta turistattraktion och det mest beromda zooet. Det ags av familjen till Crocodile Hunter, Steve Irwin, den galna mannen som jagade krokodiler och som dog av det. Overallt fanns bilder pa honom och de olika djuren, sa pa zooet ar han minst sagt dod! Zooet var iallafall valdigt fint, och rent! Inget skrap nagonstans. Jag matade elefanter, var pa krokodil- och fagelshow, klappade koalor och gosade med kangurur - och blev helt foralskad i kangururna. Jag satte mig bredvid en och satt dar i sakert 20 minuter och bara klappade den. Jag blev sa kar att jag gifte mig med den! Kangururna var mycket, mycket mjukare an jag tankt mig (ungefar som Truls), till skillnad fran koalorna som inte alls var sarskilt mjuka.
Pa kvallen hade vi i lagenheten lite avskedsparty for mig, da vi gick ut tillsammans och dansade salsa och reggaeton. En perfekt avslutning pa en mycket bra dag!



Jag och min man!




Familjen och, langst till hoger, den nya familjemedlemmen.

Och sist men inte minst: GRATTIS PA 20-ARSDAGEN MIRIAM! <3

12 maj - I <3 Brisbane

Kanske ar det kanslostormarna som borjar komma nu.
Men jag har sagt det hundratals ganger forr.
Och jag maste saga det igen.
For nar jag gick i botaniska tradgarden med utsikt over floden och den underbart vackra Story Bridge i skymningen och horde Frank Sinatra sjunga "When I fall in love, I'll fall in love forever" insag jag. Att jag har blivit totalforalskad i Brisbane.
Foralltid!

10 maj - Kaussie 20 ar

Happy birthday to me!
Idag var det min fodelsedag och det har varit en mycket bra dag pa alla satt och vis - forutom att jag tappat rosten och att jag lyckats slarva bort min fina, dyrbara, korta, svarta mockajacka. Jag har ingen aning om var den kan vara, for jag kan inte minnas att jag lagt den nagon annanstans an i min garderob. :(
Menmen. Fodelsedagsfirandet borjade redan igar kvall, da jag, Alex och nagra vanner gick ut pa Normanbys. Natten var lang och somnlos och inte forran klockan 6 kunde jag lagga mig i min sang och sova i nagra timmar - dock nojd med kvallen.
Nar jag vaknade imorse saknade jag det traditionella fodelsedagsfirandet med frukost pa sangen, sang i omedvetna stammor och katter med presentsnore i halsbandet. Istallet at jag grot pa balkongen, funderandes over tillvaron. Sen gick jag forvantansfullt till postkontoret for att hamta ut mitt paket. Innehallet var Ahlgrens bilar, Djungelvral, Gott & Blandat, Marabouchoklad, Gosta Berlings Saga och ett valdigt fint fodelsedagskort. Jag blev sa glad sa glad! Tack, min fina familj. Jag saknar er!

Efter en stund pa gymmet och en valdigt god lunch (med Marabouchoklad till efterratt - aldrig har vanlig mjolkchoklad smakat sa gott!) begav jag mig till stan for att ga pa bio med Elena. Det blev Hot Tub Time Machine, en film jag inte hort talas om forut och som var valdigt konstig och ganska dalig men mycket underhallande. Sen drack vi kaffe pa Starbucks och jag fick presenter - chokladmuffins med 20 otanda fodelsedagsljus, en I love Brisbane T-shirt och ett fint kort. Ovantat och valdigt uppskattat.


Jag vandrade hemat i morkret och nar jag kom hem vantade David och Camila med en chokladtarta, farska jordgubbar och ett spelande ljus. Vi drack te och at tarta och pratade om colombiansk kultur i flera timmar. Mina flatmates ar verkligen underbara manniskor och jag kommer sakna dem nar jag aker.


Nu ar det bara nagra dagar kvar innan jag lamnar Brisbane. Min sista dag pa jobbet var igar, sa jag ar ledig fram tills Stefanie kommer tillbaka fran Sydney. Dagarna ska jag tillbringa med att shoppa, traffa Elena, skriva cv, packa och forhoppningsvis aka till Australia Zoo, som ar Australiens mest beromda och storsta zoo. Forhoppningsvis hinner jag slappa lite i solen i South Bank ocksa. Det kanns valdigt konstigt att jag ska aka, och jag har nog inte riktigt forstatt det an. Men jag tror att det ar dags att aka nu, medan jag trivs som bast har, och jag ser fram emot alla framtida aventyr!

Nu ska jag sova en skvatt - jag tror jag kommer somna med ett leende pa lapparna och fa en god natts somn.
Tack for alla sms och halsningar via mejl och Facebook!

7 (8) maj - livsgladje

Ah, jag mar sa bra sa bra har down under!
Det ar snart midnatt en fredagkvall och det var egentligen tankt att jag och min rumskompis Camila skulle ga ut, men efter middag framfor tv:n kom vi fram till att ingen av oss var pa humor for det just idag. Istallet haller hon nu pa att stada hela lagenheten medan jag mest springer runt och ar i vagen. Jag vet inte om det beror pa for mycket somn de senaste natterna eller alla notter jag atit ikvall, men jag har en san himla energi inombords som jag inte vet vad jag ska gora med. Prestomusiken ar pa hogsta volym pa datorn och Saw ar pa lagsta volym pa tv:n och jag kan bara inte sluta tanka pa hur bra jag har det just nu. Bortsett fran en hosta jag inte gillar och att det borjat bli ganska rejalt kyligt pa kvallarna (ca 19 grader - hur ska jag nagonsin klara en svensk sommar igen?) ar allt sa bra det kan bli.

Imorgon aker Stefanie till Sydney for nagra dagar, och nar hon kommer tillbaka (antagligen den 14 eller 15 maj) ar det dags for mig att flytta ut ur lagenheten for fortsatta aventyr norrut. Forsta stoppet blir antagligen Noosa, en vacker liten by med rika invanare dar man inte kan gora sa mycket annat an spendera dagarna pa stranden. Darefter ska vi tillbringa nagra dagar i Rainbow Beach - en ort liknande Noosa - och sedan aker vi till Hervey Bay som ar utgangspunkten for Fraser Island, en av hojdpunkterna pa ostkusten. Dar ska vi gora en self drive tour, dvs att det ar en grupp pa 10-12 personer som hyr en 4WD och kor runt sjalva pa on i tva dagar.
Efter Fraser blir det bl.a. segling bland Whitsunday Islands, en motorcykeltur i 1770 och dykning i Stora Barriarrevet utanfor Cairns. Det ar ungefar den planering vi har hittills - planering ar forvanande nog inte nagot jag sysslar med har och inte Stef heller for den delen - och jag ser valdigt mycket fram emot den narmsta manaden och tror vi kommer ha fantastiskt roligt!

Imorgon ska jag jobba, sedan ga ut till Irish Murphys, som jag inte varit pa sedan de forsta veckorna jag var har, tillsammans med Elena och Camila. Pa sondag fyller min flatmate Alex ar, och pa kvallen ska vi ga ut tillsammans pa Normanby som ligger lite utanfor stan och ar som bast pa sondagar. Och efter midnatt ar det min tur att bli firad! Jag har inte tankt sarskilt mycket pa min fodelsedag forran idag nar jag insag att det var den 7 maj och att jag bara har 3 dagar kvar som liten tonaring. Idag fick jag ocksa en lapp fran posten att jag har ett paket att hamta ut! Om jag gissar ratt ar det fran Maja och Simon. Posten ar dock stangd hela helgen, sa jag far halla ut tills mandag. Bade jag och Camila ar enormt nyfikna pa vad det kan innehalla.

Jag kan inte fatta att det redan gatt snart tre och en halv manad sedan jag kom till Sydney. Och det ma lata som en klyscha, men det kanns som jag blivit flera ar aldre - pa ett bra satt - pa den korta tiden. Tack alla som overtalat och stottat mig att aka hit - det ar det basta jag gjort!

RSS 2.0