31 augusti - framtidsplaner

Min Alice Springs/Uluru-resa ar nu bokad och betald, och sa har ser framtidsplanerna ut:
- 29 september: 20 timmars bussresa fran Darwin till Alice Springs, dar jag ska mota upp min kara van Lee.
- 1 oktober: 3-dagarstur till Uluru/Kata Tjuta/Kings Canyon med foretaget The Rocks Tour som ska vara ett av de basta i hela Australien. Bland annat ska jag sova under oppen himmel och rida kamel!
- 5 oktober: Flyg fran Alice Springs till Sydney och vidare till Brisbane. Dar vantar min underbara Tina pa mig och vi ska da leta farmjobb tillsammans!

Fram tills dess ar det fortsatt jobb, bio, party och hostelchill som galler! :)

24 augusti - otroliga syner


Det ar inte ofta det ser ut sa har i kylskapet, men jag gillart!
Igar eftermiddag plingade min mobil och dar fanns ett sms om att ett paket fran Sverige landat i Stuart Park. Pa kvallen efter jobbet promenerade jag dit och hamtade det, och pa vagen hem var jag sa otalig att jag var tvungen att oppna det. Inuti fanns himmelska saker: tre paket Falu Rag Rut knackebrod, tre pasar Djungelvral och sist, men inte minst - KALLES KAVIAR. Jag blev sa glad att jag inte kunde sluta le, for oj vad jag har saknat kaviar!
Idag ar jag ledig och efter en loprunda i formiddagsvarmen at jag den godaste frukosten pa sju manader: en svensk frukost. Det vill saga yoghurt med musli, en apelsin, en kopp gront te och tva knackebrodsmackor med kokt agg och kaviar. Det var sa gott att jag var tvungen att saga MMM hogt ut i luften. Tack, min fina familj!
Annars ser livet ut som vanligt. Jag och Sarah har nu flyttat till ett hostel i stan igen, mest eftersom det flyttade in tre outhardliga tyskar hos Greg som vi bodde hos forut, men ocksa for att vi faktiskt gillar hostellivet. Iallafall pa det hostelet vi bor nu. Vi bor i ett fyrbaddsrum tillsammans med en cool slovakiska och en tysk tjej. Dar har vi bott i tva veckor nu och har installerat oss med en radio och spritt ut vara saker overallt. Eller, iallafall jag.. Jag forstar inte hur mina saker plotsligt tar sa stor plats - jag som alltid varit valdigt prydlig och ordentlig ar nu den rorigaste av alla.
Jobbet ar fortfarande kul, roligast nar jag jobbar med Richie, som ar kock, och Desmond, en annan kitchen hand. De pikar mig och mobbar mig hela tiden men jag vet att de alskar mig! Timmarna gar snabbt och jag blir pa bra humor nar jag jobbar med dem. Liam, den andra kocken, ar ocksa trevlig men blir valdigt hard och arg nar han ar stressad, och stamningen sjunker vilket ar lite trist. Han jobbar dock bara pa kvallarna sa jag alskar fortfarande att jobba.
Mina framtidsplaner har nu andrats annu en gang, eftersom Tina kommer tillbaka till Brisbane redan den 5 oktober. Sa jag planerar lamna Darwin runt den 28 september, aka till Alice Springs for nagra dagar och sedan flyga till Brisbane. Dar ska vi leta farmjobb och forhoppningsvis hitta nagot vi kan sta ut med (de flesta jag pratat med som plockat frukt har slutat efter bara nagra dagar for att det var for jobbigt). Sen ska vi aka till Melbourne och Adelaide och sen aka langs vastkusten. Jag vill ocksa hemskt garna aka till Nya Zeeland sa om det finns tid och pengar tar jag nog en tripp dit innan jag lamnar Brisbane!

Jag tankte ladda upp lite bilder fran Darwin har, men som vanligt nar jag planerar gora det funkade det inte. Det ar storigt att inte ha sin egen dator ibland...

10 augusti

Darwin ar fortfarande varmt, torrt och soligt. Men den senaste tiden har jag
- insett att jag alskar mitt jobb. Det ma vara harligt att gora ingenting en hel dag men pa jobbet skrattar jag desto mer! Igar var en jobbkvall full av pikar, ironi, matkrig och till sist en vattenflack som gjorde att jag halkade och trillade pladask pa golvet vilket holl alla skrattande i minst tio minuter. Jag undrar dock varfor ingen trodde ett ord pa vad jag sa och bara skrattade nar jag sa att jag ar den ansvarsfulla i alla umgangen jamt?
- borjat springa. Efter en manads uppehall pa grund av en envis forkylning har jag nu tagit tag i springskorna igen och bestamt mig for att springa 20-30 minuter fem dagar i veckan. Langre strackor ar omojligt har i varmen - dor man inte av overhettning dor man av all svett som dranker en.
- atit kopiosa mangder kycklingschnitzel, avocadosallader, thai beef-mackor, vitloksbrod och annat som jobbet har att erbjuda. Inte behover man ga hungrig inte.
- sovit 10 timmar per natt trots min haliga luftmadrass.
- tittat igenom nastan en hel sasong av Scrubs.
- lyssnat pa min Australien-spellista jag fatt av Maja och Simon medan jag promenerat, tankt och njutit av livet har Down Under.

4 augusti - ledighet

Igar var den forsta av mina tre lediga dagar efter en veckas hart jobb, och jag agnade dagen at att ligga vid lagunen under en molnig himmel, ata, handla lyxmat (vilket innebar muslibars, knackebrod, ost, morotter och dipp), ata himmelsk middag tillagad av Greg (som vi bor hos), ata magnumglass och sedan se Killers med Ashton Kutcher och Katherine Heigl pa bio.
Idag har jag sovit, atit ordentlig grotfrukost for forsta gangen pa valdigt lange, kollat pa Mean Girls och Scrubs, sprungit en runda i hettan, atit pasta for forsta gangen pa valdigt lange, suttit under ett trad vid lagunen och last och lyssnat pa musik, och snart ska jag ga hem och aterigen ata en god middag. Jag gillar det lediga livet!
Imorgon planerar jag ta en promenad till botaniska tradgarden for att fotografera lite. Det var ett tag sen kameran kom upp ur sin vaska nu!

1 augusti - Darwin life

Som vanligt ar jag valdigt dalig pa att blogga, forlat for det. Men den som vantar pa nagot gott vantar ju faktiskt aldrig for lange.

Jag ar fortfarande i Darwin, men var lilla familj har krympt annu mer. Kvar ar nu bara jag och Sarah, som jag kanner sedan Brisbane. Vi bor gratis tillsammans med en tysk tjej i en lagenhet hos en man som ar valdigt trevlig. Konceptet kallas couch surfing och innebar att vanliga privatpersoner later oss fattiga backpackers bo hos dem utan att betala, for att de ar snalla manniskor. Det ar skont att slippa hostelet igen - aven om det blivit mitt hem eftersom jag bott dar i over en manad - och framfor allt ar det ett bra satt att spara pengar. Jag sover pa en luftmadrass i vardagsrummet, men jag har nog inte sovit sa gott nagon gang har i Darwin som jag gor nu!
Sedan Tina och Stef akte hem har livet kants lite deppigt och jag hade mycket hemlangtan de forsta dagarna jag var pa egen hand. Vi har kommit sa nara varandra pa tiden vi rest tillsammans, och vi vet absolut allt om varandra. Aldrig har jag skrattat och pratat sa mycket med nagon som jag gjort med dem; vi har varit riktiga tjejstereotyper. Men nu kanns det battre igen, och jag alskar fortfarande att vara har i Australien. Dagarna gar fort eftersom jag fatt heltidsjobb och jobbar runt 40 timmar i veckan. Jag ar kitchen hand i koket pa en bar, vilket innebar att jag diskar, gor sallader, stadar och helt enkelt assisterar kocken. I borjan var det valdigt stressigt och det kandes som jag gjorde allting fel, men nu har jag lart kanna de andra som jobbar dar och de ar riktigt coola manniskor. Vi skojar mycket och jag har kul pa jobbet. Far ocksa gratis mat, och god ar den! Lammkotletter, kycklingsallader, vitloksbrod och laxfileer - mycket battre an pizzan och pastan fran Presto i Brisbane...

Jag planerar att stanna har i Darwin till slutet av september. Da aker Sarah till Nya Zeeland och jag drar mig soderut. Tills dess ar det jobb, sol, svett och lite party som galler. Kan livet bli battre?

RSS 2.0