24 februari - WWOOFing

Ar nu pa WWOOFing hos en familj som bor vid Tamborine Mountain, cirka en timme fran Brisbane. Familjen bestar av en mamma, en pappa, en femarig dotter (som ar valdigt mammig, ganska bortskamd och befinner sig i kiss- och bajsaldern, men ocksa ar jattesot), en 16-arig katt, en snall och lekfull hund, lite hons, tva marsvin, tva ankor och en busig och social shetlandsponny. Och vilda kangurur! Jag bor i ett eget rum med en dubbelsang - gissa om det ar harligt efter en manads boende pa hostel!
WWOOF star for willing workers on organic farms och innebar att man jobbar nagra timmar per dag i utbyte mot gratis mat och boende. I lordags hjalpte jag till pa en fest for chinese new year. Det var valdigt kul, traffade manga australiensare som var valdigt pratglada och tyckte jag hade bra engelska. Mat ats det MYCKET av - alla sorters kinesisk mat fran dumplings till varrullar till nudlar till stekt ris. Framat kvallen borjade manga av festdeltagarna bli lite alkoholpaverkade, vilket var lite pinsamt eftersom de var 35+ allihopa.. En glasdorr gick sonder och nagon bestallde en taxi till Gold Coast, men allt slutade val.
Annars har jag hjalpt till med matlagning, diskat, ryktat och tvattat ponnyn Bear, klippt ner buskar och rensat ogras. Med andra ord inte sarskilt jobbigt utan mest bara avslappnande - sarskilt nar man hor alla tropiska faglar sjunga.
Pa sondag ska vi nog pa en liten utflykt till sjalva Tamborine Mountain, som ska vara valdigt vackert. Pa mandag beger jag mig vidare till Brisbane. Jag har borjat leta lagenhet pa internet och har lagt upp en annons pa en sida, och har redan fatt massor med svar sa det ska nog inte bli nagra problem att hitta ett bra boende som dessutom ar billigare an hostel.
Den har veckan har jag forresten aven fatt mitt naturell yoghurt- och lakritsbehov stillat!

17 februari - Byron Bay Lighthouse

Ar nu pa ett internetcafe med gratis internet i en halvtimme, sa har kommer en liten uppdatering fran Kaussie!

Jag ar kvar i Byron Bay, tillsammans med de tre norskorna Mina, Anette och Therese. Vi bor just nu pa ett lustigt hostel som heter Arts Factory. Vi sover ute i bushen i ett stort talt, som ar jattevarmt pa dagen och iskallt pa natten. Utanfor (och inuti) taltet springer det omkring odlor och faglar, och folk roker hasch och maruijana pa kvallarna. Men, det ar en upplevelse. Imorgon flyttar vi dock till ett annat hostel som ar bade billigare och forhoppningsvis lite varmare pa natten.
Idag har jag, Mina och Therese varit ute pa Cape Byron och den mest ostra punkten i Australiens fastland. Dar finns aven Byron Bay Lighthouse som ar valdigt fin och sot, och ser lite ut som ett minislott! Vandringen dit var lang och varm, speciellt eftersom det sag ut att bli regn nar vi gick och vi darfor var kladda darefter, men utsikten var fantastisk och pa ett stalle sag vi en hel flock med delfiner i vattnet!
Pa fredag aker jag vidare till Brisbane for ett WWOOFingjobb en bit utanfor, i ett samhalle som heter Tamborine Mountain. Jag kommer bo hos en familj med en katt, en hund, lite hons och en ponny och hjalpa dem i frukttradgarden, att ta hand om djuren och sa lite i hemmet. Det ska bli spannande och kul och jag ser fram emot att fa bo lite civiliserat ett tag...
Efter WWOOFingen ska jag tillbaka till Brisbane och soka jobb, sa att jag forhoppningsvis kan stanna dar i en manad eller tva. Ryktet sager att det ar en fin stad, sa jag hoppas det ar sant!
Just nu saknar jag naturell yoghurt! Sa in i bomben!

15 februari

Vad har hant med Kajsa?
Jo, den senaste veckan har jag
- forsovit mig for forsta gangen pa flera ar, och naturligtvis hander det nar det ar en viktig tid som ska passas (bussen till Surf Camp. Jag satte klockan pa 06.45 istallet for 05.45 och bussen gick 07.15...)
- traffat hur manga kanadensare som helst
- kranglat mig i och ur en fuktig vatdrakt
- statt pa en surfbrada
- gjort seger- och surftecken, atit luftbanan och klappat med handerna under benen pa en surfbrada
- atit mangder av nyttig och jattegod mat
- gjort orakneliga nosedives med surfbradan
- alskat surfing
- hatat surfing
- slappat i en hangmatta
- slappat vid en pool
- akt varldens jobbigaste 12-timmarsnattbussresa
- festat i Byron Bay
- umgatts med kanadensare, en svensk, britter och norrman
- gatt pa bio
- och mycket mer
Med andra ord, alldeles for mycket for att hinna/orka skriva ner allt har och nu.
Men jag finns, jag lever och jag mar utmarkt har i Australien!

4 februari - Manly

"Manly - 7 miles from Sydney but 1000 miles from care..."
Och jag kan tanka mig att bo i Glebe pa vintern och Manly pa sommaren.
For OJ, vad vackert.
30 minuters farja fran Sydney och vips sa har man kommit till en helt annan varld. Jag borjade min promenad med att vandra till Manly Beach, som jag hort ska vara den finaste stranden i Sydney. Fin var den, men jamfor man med resten av stranderna i Manly ar den absolut inget att ha! Jag gick langs havskanten och kom till Shelly Beach, dar jag at min lunch. Det var en liten, mysig strand med lite klippor och folk simmade omkring och snorklade. Mysigt!
Vandringen fortsatte uppat, mot en del av den stora Sydney Harbour National Park. Att ga pa de sma stigarna paminde om Blue Mountains, men istallet for en utsikt over berg och dalar var det nu syner ut mot havet. Maffigt!
Nar jag fortsatte pa stigarna i hettan stod det plotligt en aldre man och tittade pa nagot i ett trad. Det var den storsta spindeln jag sett hittills (sakert 7, 8 cm i diameter). Mannen sa nagot i stil med "Let's hope it's not very poisonous.. Or if it is, you can tell everyone you were only centimetres from death!". Efter annu ett tag kom jag fram till en slags labyrint (som jag tror har varit en vaktpost vid krig) och fick lust att ta lite roliga bilder med kamerans sjalvutlosning eftersom jag var ensam dar. Jag gjorde fula miner och poser och efter ett tag sag jag att mannen stod langre bort och skrattade at mig! Men det var ett snallt skratt och han tyckte nog bara att jag var underhallande.
Efter vattenpaus och lite vagvisning vid ett informationscenter kom jag till Collins Beach - min favoritstrand i Australien hittills. Den var valdigt liten, inklamd mellan klippor, nastintill folktom och med alldeles stilla, turkost vatten, och jag fragade mig sjalv vad jag egentligen tankte med nar jag valde att inte ta med badklader.
Efter ytterligare nagon timmes vandring kom jag tillbaka till hamnen. Dar paborjade jag min nasta tur pa Manly Scenic Walkway, en 10 km lang gangvag langs kusten. Jag kom dock bara nagra kilometer innan benen borjade omma och fotterna skrek av skoskav. Dessutom borjade det plotsligt regna, sa jag beslutade att ga tillbaka till hamnen och aka hemat.
Kvallen borjade sedan med gratis pizza pa en bar och slutade med en traff med Lovisa och resten av veckans Surf Camp-medlemmar pa Scubar.

1 februari - Glebe





Om jag skulle bo i Sydney, skulle jag bo i Glebe!
Efter att ha irrat runt lite inne i centrum hittade jag antligen ut till denna stadsdel som enligt Lonely Planet skulle vara lite mer bohemisk och estetisk, och ha sma cafeer och bokshopar. Lonely Planet hade helt ratt. Huvudgatan, Glebe Point Road, kantades av sma mysiga cafeer, secondhandaffarer, bok- och vinbarer och gatukonst. Husen pa smagatorna var sma och fargglada och med jattefina balkonger. Har fanns ingen storstadsstress alls, bara ett lugn och en skon avslappnad atmosfar. Jag pausade i en park, laste lite och studerade manniskor, gick vidare, flydde undan eftermiddagsregnet under ett trad, och bara tittade pa allt.
Pa kvallen skulle jag till en bar vid namn The Gaff pa WTC-medlemskvall med gratis mat (men bara vid kop av en dricka, saklart). Bra tillfalle att traffa manniskor, tankte jag. Men sa fel jag hade! Nar jag kom dit var det ingen annan alls fran WTC dar. Jag kopte en DYR Cola som var det billigaste de hade ($4!), at snabbt mina fish & chips och gick sedan darifran med kanslan att jag var en liten fjortonaring som blivit overgiven av sina vanner. For att trosta mig smog jag in pa bion pa mitt forsta hostel Sydney Central YHA (for andra gangen - jag gjorde likadant kvallen fore) och sag The Proposal och at gratis popcorn. Och det fick mig faktiskt pa mycket battre humor! Sedan sprang jag hemat i regnet och somnade bums i min gnisslande sang.
Idag har jag tankt ga ut till de ostra delarna av Sydney, typ Kings Cross och Woolloomooloo.
Mina framtidsplaner borjar klarna, eftersom jag nu nastan helt sakert har ett WWOOFingjobb (Willing Workers On Organic Farms) utanfor Byron Bay i slutet av februari. Pa mandag aker jag pa Surf Camp, efter det blir det en veckas turisting i Byron Bay och sedan WWOOFing i ett par veckor. Darefter tankte jag dra vidare till Brisbane och soka jobb!

1 februari - hemlangtan

Igar var jag och Lovisa pa Bondi Beach. Vadret kunde inte varit battre - runt 30 grader i luften, 22 i vattnet, inga moln, en liten latt svalkande bris. Det var underbart! Vagorna var ganska hoga (enligt mig - men inte enligt nagra australiensare jag tjuvlyssnade pa pa stranden) och de ar starka, sa man dras latt med dem. Och vattnet ar jattesalt! Efter en kallsup brande det rejalt i halsen och fick man vatten i ogonen kunde man inte se pa nagra sekunder. Men det var kul att hoppa i dessa vagor som definitivt inte finns i Sverige. Blev ocksa valdigt pepp pa Surf Camp jag ska aka till pa mandag, och lara mig surfa. Det ser sa himla befriande ut att sta dar pa bradan och aga vagorna!
Bade jag och Lovisa tyckte att vi smorde in oss ordentligt - varje gang vi hade badat och sakert tva ganger daremellan - men anda lyckades vi bada branna oss. Det blev kylbalsam och aloe vera mist som gallde nar vi kom hem.
Igar kvall och idag hade jag aven hemlangtan for forsta gangen. Kanske var det for att jag kande mig elandig - solbrand, kokande varm och hungrig - men jag var anda tvungen att skicka ett sms till mamma. Och tur var val det, for nar jag laste mejlen idag fanns dar ett fint, uppmuntrande, forstaende mejl fran henne. Det hjalpte jattemycket och trots att Lovisa har akt pa Surf Camp och jag ar ensam i Sydney sa kanns det ganska bra. Jag borjade ensamheten med att laga en ordentlig lunch (lammfarsrora med purjolok, artor och ris) och det fick mig genast pa battre humor. Jag alskar verkligen att laga mat och insag nog forst idag hur mycket jag har saknat det!
Den har veckan, som jag alltsa spenderar ensam, ska jag agna at att fixa med alla bilder, tvatta, laga mat och planera lite over framtiden. Jag langtar till Surf Camp, for det kanns som det ar da aventyret borjar!

For fler bilder och utforligare info kan ni aven lasa Lovisas blogg, http://lovisasresa.blogg.se. Hon ar lite duktigare pa att informera an vad jag ar..

RSS 2.0